Recepty

28.10.2015 17:13
Jedna z věcí, které k podzimu neodmyslitelně patří, je vůně jablek a skořice. Zpříjemněte si pošmourné odpoledne šálkem dobré kávy nebo čaje, v doprovodu ještě teplých, vláčných muffinů... Na přípravu cca 24 ks: 250 g másla 250 g cukru krupice 4 vejce 350 g hladké mouky 2 a půl lžičky prášku do...
25.10.2015 17:34
  Ačkoliv to mnozí z vás možná ani netuší, právě na dnešek připadá mezinárodní den těstovin - jedné z nejoblíbenějších potravin na této planetě. Italská pasta je v podstatě takový malý zázrak. K její přípravě vám postačí jen několik kvalitních surovin, pár minut času a přesto, nebo možná...
17.10.2015 20:16
Spolu s nadcházejícím chladným podzimem přichází čas hustých, krémových polévek. Fantazii se meze nekladou, a tak kromě brokolice můžete použít třeba listový špenát, nebo květák. Stejně tak se dá zastřené, neboli ztracené vejce nahradit uzeným lososem ,křupavými krutony nebo nočkem zakysané...
13.10.2015 18:06
  Kdo mě zná ví, že na sladké moc nejsem. Tuhle buchtu ale miluju od dětství, navícnení nijak náročná, ale za to chutná fantasticky. Díky nastrouhaným jablkům zůstane krásně vláčná a nehrozí, že se z ní během pečení stane "dusivka", která vázne v krku. Kakaová poleva navrch už jen dílo dokoná...
11.10.2015 18:07
  Na víkendové nákupy se těším celý týden. Ve volných chvílích přemýšlím, listuji kuchařkami a brouzdám internetem, abych našla ten správný recept na nedělní oběd. Jako naschvál se mi tento týden nedařilo najít nic, co by bylo hodno svátečního oběda. V takových chvílích plna naděje vjedu s...
06.10.2015 14:34
Inspirací pro tento recept mi byla  nová kuchařka časopisu Gurmet, kde se netradiční úprava lososu objevila. Recept není nikterak náročný a přesto je výsledek působivý a překvapivě chutný. Asi vždy budu dávat přednost hovězímu wellingtonu, ale verze s lososem určitě stojí za vyzkoušení. Pro...
28.09.2015 22:03
  "Ráda vařím s vínem a občas ho přidám i do jídla" :) Svým oblíbeným citátem jsem se rozhodla řídit i v předvečer svátku Svatého Václava. Právě v tento den jsem se rozhodla dát si první rande s jinak oblíbeným hlodavcem - králíkem, tentokrát ovšem na pekáči.  Poučena radami a pročtenými...
21.09.2015 22:38
Neznám moc lepších věcí než dobře udělaný hovězí steak. Spousta lidí se jeho přípravy doma bojí , to je ale naprosto zbytečné. Základem úspěchu je vyzrálé, uleželé maso, nejlépe z mladého býka, které zrálo alespoň 21 dní. Díky zrání se maso zbaví posmrtné ztuhlosti, zkřehne a po uvaření je krásně...
17.09.2015 20:18
Co vás napadne když se řekne květák? Většinu asi klasický smažený, obalovaný s bramborami a tatarkou. Ale co takhle vyzkoušet květákové placičky? Ty, které připravuji já jsou nesmažené, obohacené o mozzarellu a skvělý jogurtový dip. Pokud ještě navíc vyměníte hladkou mouku za kukuřičnou, rázem...
15.09.2015 16:27
    Ač to tak zatím příliš nevypadá, podzim se neodvratně blíží. Těším se, protože je to mé nejoblíbenější roční období. Na jednu stranu teplé, slunečné dny, zabarvující se stromy a padající listí. Oproti tomu krátší dny, šero a deštivo. Právě když nastane ono zmíněné deštivé období,...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>