Recepty

31.01.2016 19:37
Receptů na bábovku je spousta. Určitě nikdo nemá rád suchou "dusivku", která se začne drobit hned jak ji zakrojíte. Právě  šlehačka je to ,co udělá z této bábovky úžasně vláčnou a nadýchanou dobrotu k nedělní kávičce. Delší dobu u vás na stole asi nevydrží :)   Na 1 bábovku: 4 vejce 1...
27.01.2016 23:11
Asijská kuchyně je spolu s italskou mou nejoblíbenější. Nejlepší recept na kuřecí kung pao jsem skládala dlouho, než jsem si našla ten, který mi chutná nejvíc. A to je on... mého srdce šampion :) Bez mučení se přiznávám, že tento pokrm připravuji ze směsi mražené zeleniny určené přímo na asijská...
27.01.2016 22:45
Jedná se o malinko zdravější variantu receptu na zapečené těstoviny s kuřecím masem, sýrem a brokolicí. Stačí nahradit restované maso vařeným v páře, tučnou smetanu zakysanou a sáhnout po trošce parmazánu místo hromady laciného sýra. a zdravá večeře je na světě. Aneb troška zdravé stravy jednou za...
18.01.2016 13:32
Recept vcelku jednoduchý , který zvládnete i po náročném dni. Nezabere moc času, ale rodina si ho určitě oblíbí. Zatímco se masové kuličky opékají v troubě, stačí uvařit těstoviny i rajčatovou omáčku. Vše pak stačí promíchat , posypat dobrým sýrem a zázrak je na světě :) Čerstvé těstoviny dnes...
06.12.2015 16:43
Ač tomu počasí příliš neodpovídá, Vánoce se neodvratně blíží. Právě teď je nejlepší čas upéct si voňavé perníčky, které budou mít ještě dostatek času krásně změknout a zvláčnět. Samotné zdobení už je jen třešničkou na dortu, kromě klasické bílkové polevy můžete sáhnout i po dalších zdobících...
21.11.2015 14:34
Není třeba si něco nalhávat, v tomle receptu nic dietního nenajdete, právě naopak .Vláčné kynuté těsto ochucené pořádnou porcí másla, cukru a skořice, je ještě korunováno sladkou omáčkou, kterou se rozhodně nesmí šetřit. Pokud vás tlačí čas, nebo se na kynuté těsto necítíte, můžete sáhnout po tom...
08.11.2015 13:55
Svátek Svatého Martina se nazadržitelně blíží a s ním i typické pochutiny ve formě pečené husičky a mladého vína. Pokud se i vy chystáte držet tradic pečené husy ,zkuste tentokrát bramborové knedlíky nahradit lokšemi , nebudete litovat ! Jelikož u nás jsme doma jen dva a celá husa je pro nás...
07.11.2015 21:44
  Miluju jídla z jednoho hrnce a to především proto, že nemusím mýt tolik nádobí (což ve chvíli kdy nemáte myčku je neskutečná výhoda) :) Kuřátko je lehké, rýže se zeleninou taky, takže super lehká večeře může na stůl!   Pro 2 osoby 4 -5 kuřecích paliček nebo 2 stehna 2 menší papriky 2...
06.11.2015 19:53
Při tradičním pátečním nákupu jsem narazila na krásné, čerstvé mušle - slávky. Nejraději je mám právě ve spojení s bílým vínem, šalotkou a voňavou petrželkou. Pokrm je to rychlý, prostý a dokonalý...  Co při přípravě mušlí musíte bezpodmínečně vědět je, jak poznat jejich čerstvost, respektive...
01.11.2015 16:48
Ossobuco je italská specialita, konkrétně z Milána a připravuje se z telecí kližky, přeseknuté přes morkovou  kost. Je možné použít také kližku hovězí, ale maso se bude připravovat mnohem déle a ani tak není jisté, že bude měkké a bude se rozpadat stejně jako telecí. Právě takový kousek s...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>