Salát s pečenými paprikami a hovězím
Nikdy jsem nebyla salátový typ, když ho jím, připadám si jako králík. Ovšem kvůli jeho spojení s vyzrálým hovězím jsem ochotná jednou za čas udělat vyjímku :)
Pro 2-3 osoby:
150 g vyzrálého hovězího steaku (např.rumpsteak, flanksteak)
150-200 g mixu italských (nebo jiných oblíbených) salátů
2 červené papriky
2 rajčata
sůl, pepř
Zálivka: 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice, šťáva z půlky citronu
Nejdříve si připravte pečené papriky:
Troubu rozehřejte na 220 °C. Celé omyté papriky dejte na plech a pečte dokud na povrchu nebudou mít černé "puchýřky". Bude to trvat cca 20-30 minut. Poté je ihned vložte do mísy a překryjte potravinovou folií, aby se se zapařily a snáze se loupaly. Stejně dobře poslouží i igelitový pytlík.
Až papriky trochu vychladnou oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
Na rozpálené pánvi si připravte steak, více o přípravě steaku zde:
Maso dejte stranou a připravte si zálivku: smíchejte nejprve olej s hořčicí, poté přidejte med a na závěr citronovou šťávu. Ochutnejte a pokud vám něco chybí, přidejte.
Do velké mísy dejte omyté listy salátů, k nim pokrájená rajčata,papriky a vše zalijte připravenou zálivkou.
Důkladně promíchejte ať se veškerá zelenina ochutí.
Hotový steak osolte, opepřete, nakrájejte na nudličky a přidejte do salátu.
Dobrou chuť :)