Salát s pečenými paprikami a hovězím

16.02.2016 19:52

Nikdy jsem nebyla salátový typ, když ho jím, připadám si jako králík. Ovšem kvůli jeho spojení s vyzrálým hovězím jsem ochotná jednou za čas udělat vyjímku :)

Pro 2-3 osoby:

150 g vyzrálého hovězího steaku (např.rumpsteak, flanksteak)

150-200 g mixu italských (nebo jiných oblíbených) salátů

2 červené papriky

2 rajčata

sůl, pepř

 

Zálivka:  4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice, šťáva z půlky citronu

 

Nejdříve si připravte pečené papriky:

Troubu rozehřejte na 220 °C. Celé omyté papriky dejte na plech a pečte dokud na povrchu nebudou mít černé "puchýřky". Bude to trvat cca 20-30 minut. Poté je ihned vložte do mísy a překryjte potravinovou folií, aby se se zapařily a snáze se loupaly. Stejně dobře poslouží i igelitový pytlík. 

Až papriky trochu vychladnou oloupejte je a nakrájejte na kostičky. 

Na rozpálené pánvi si připravte steak, více o přípravě steaku zde:

Dobrý steak, žádná věda :)

Maso dejte stranou a připravte si zálivku: smíchejte nejprve olej s hořčicí, poté přidejte med a na závěr citronovou šťávu. Ochutnejte a pokud vám něco chybí, přidejte.

Do velké mísy dejte omyté listy salátů, k nim pokrájená rajčata,papriky a vše zalijte připravenou zálivkou.

Důkladně promíchejte ať se veškerá zelenina ochutí.

Hotový steak osolte, opepřete, nakrájejte na nudličky a přidejte do salátu.

Dobrou chuť :)