Lososový pstruh pečený v jogurtu

06.03.2016 14:36

 

Svěží, lehký recept, který oceníte při nedostatku času - je totiž za půlhodiny na stole. Jogurt dodá rybě jemnost a šťavnatost, dijonská hořčice zase potřebný říz. Jako přílohu můžete servírovat pečené brambory, zeleninový salát nebo třeba jen opečený toast. 

 

Pro 4 osoby:

600 g filetu ze pstruha lososového i s kůží

125 g smetanového nebo řeckého bílého jogurtu

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce nasekané petrželky

1 lžíce provensálského koření (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, oregano)

sůl, pepř

pár kapek citronové šťávy

 

Troubu rozehřejte na 200 °C.

Rybu osušte a položte na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny do marinády.

Připravenou rybu pečlivě potřete ochuceným jogurtem a vložte do trouby.

Pečte 20 minut při 200 stupních.

Servírujte společně s vybranou přílohou a klínky citronu.

Dobrou chuť :)