Lososový pstruh pečený v jogurtu
Svěží, lehký recept, který oceníte při nedostatku času - je totiž za půlhodiny na stole. Jogurt dodá rybě jemnost a šťavnatost, dijonská hořčice zase potřebný říz. Jako přílohu můžete servírovat pečené brambory, zeleninový salát nebo třeba jen opečený toast.
Pro 4 osoby:
600 g filetu ze pstruha lososového i s kůží
125 g smetanového nebo řeckého bílého jogurtu
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce provensálského koření (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, oregano)
sůl, pepř
pár kapek citronové šťávy
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Rybu osušte a položte na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů.
V misce smíchejte všechny ostatní suroviny do marinády.
Připravenou rybu pečlivě potřete ochuceným jogurtem a vložte do trouby.
Pečte 20 minut při 200 stupních.
Servírujte společně s vybranou přílohou a klínky citronu.
Dobrou chuť :)