Archiv článků
12.08.2015 15:47
Dnes vám přináším skvělý tip na lehkou večeři, kterou jistě v tom příšerném vedru uvítáte. Je to rychlé a snadné . Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým chlebem :)
Pomazánka na cca 6 krajíců chleba:
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťavě
1 lžíce dijonské...
10.08.2015 21:46
Začátek srpna, léto v plné síle a my jsme se rozhodli pro romantický víkend v Českém Krumlově. Jen pro vaši představu, pod romantikou si představuji stůl plný dobrého jídla a pití, samozřejmě při světle svíček a s milovaným partnerem :) Tuhle představu jsem si v Českém Krumlově zcela...
04.08.2015 16:36
Na 2 porce budete potřebovat:
2 filety z čerstvého lososa
300 g rajčat
400 ml kokosového mléka
šťáva z 1 citronu nebo limety
1-2 lžičky chilli koření
1 lžička sušeného zázvoru
1 stroužek česneku
1 banánová šalotka
sůl, pepř
Troubu předehřejte na 150 °C.
Lososa vložte do pekáčku nebo...
01.08.2015 20:43
Páteční večer, za sebou jsme měli večeři v restauraci T-anker. Na nebi ani mráček, příjemné teplo, tak proč si nevyrazit na příjemnou procházku po náplavce. Jestli jste si mysleli, že náplavka u Vltavy je klidné místo, kde budete moci v páteční večer krmit labutě, spletli jste se, a je to sakra...
01.08.2015 20:11
Každý rok stojím před otázkou, kam vyrazit na narozeninovou večeři. Počasí mi tento rok přálo, a proto jsem se rozhodla vyzkoušet střešní restauraci T-anker, specializující se na pivní speciály a jídla z grilu.
Když kráčíte poloprázdnými nákupními pasážemi OD Kotva, na jehož střeše restaurace...
29.07.2015 19:47
Kdo by neměl rád křupavé kuřátko z KFC? Ale co si budeme povídat, úplně zdravé to není :) Mám pro vás malinko odlehčenou a hlavně domácí variantu. Připravuje se místo v rozehřátém oleji pěkně "na sucho" v troubě. Na šťavnatosti mu to však nic neubírá. Pilní kuchaříci si mohou udělat i vlastní...
29.07.2015 19:14
Pokud máte rádi jídla z jednoho hrnce, bude se vám tento recept líbit. Využít můžete buď čerstvě nasbírané houby, nebo jako já bílé žampiony (ještě lépe chutnají ty hnědé, krémové). Díky pomalému dušení při nízké teplotě bude maso krásně měkké. Nespornou výhodou jídla z jednoho hrnce je...
26.07.2015 22:14
Pokud rádi chodíte na kávu do Tchiba, zaujmou vás dvě novinky a to Ledové Frappé a Ledové Latte, obě za 49 korun. Proč je v horkých dnech nevyzkoušet? Já jsem své espresso vyměnila za ledové latté a pochutnala jsem si :)
26.07.2015 21:53
Znáte to, přijdete domů, za sebou náročný den a najednou dostanete chuť na něco pikantního, vydatného, co má říz... ale nechce se vám u přípravy večeře trávit déle než dvacet minut. Právě nastal čas na rychlé zelené kari. Klasické zelené kari je samozřejmě mnohem...
26.07.2015 21:18
Jedná se o z tradiční vietnamský pokrm. Příprava není náročná a recept můžete využít i při letním grilování. Dobře namarinované kousky bůčku budou mít vždy úspěch. Jako přílohu lze podávat rýžové nudle.
Pro 2-3 osoby budete potřebovat:
Na marinádu:
500 g bůčku bez kůže nebo...
Záznamy: 51 - 60 ze 71