Archiv článků

30.08.2015 15:49
Spolu s končícím létem nastává čas podzimních gurmánských akcí. Zatímco během léta mohli pražští gurmeti lenošit a výletit a moc jim toho neuteklo, s koncem prázdnin je na čase zakotvit v Praze – bude to totiž stát za to :) Vše odstartovalo poslední srpnový víkend a to rovnou dvěma akcemi –...
23.08.2015 21:17
Kdo by neměl rád tavený sýr? V Čechách je jeho spotřeba ohromná. Ale po přečtení etikety s jeho složením vás leckdy přejde chuť. Naštěstí existuje způsob jak si ho během pěti minut vyrobit doma a bez škodlivých éček a tavících solí :) Na misku taveného sýra budete potřebovat: 1 balení plnotučného...
23.08.2015 15:55
  Časově nenáročné jído, která se dá snadno doplnit nebo obměnit podle toho, co máte zrovna doma. Ideální lehká letní večeře.   Na dvě porce budete potřebovat: 200 g špaget 3 - 4 plátky schwarzwaldské nebo parmské šunky 250 g ricotty 2 lžičky citronové šťávy 1 lžíce olivového oleje 2...
22.08.2015 17:53
Do restaurace Na Pekárně jsem se chystala už od jejího otevření (což jsou asi čtyři roky :)). Pořád jsem si říkala, že až budeme mít okolo cestu, zastavíme se tady a otestujeme vyhlášenou českou kuchyni Václava Friče. A protože cesta na sever se stále nekonala, zamíříla jsem do Čakoviček cíleně –...
20.08.2015 12:27
  Už v okamžiku, kdy jsem byla podarována úžasnými nakládanými borůvkami, jsem přesně věděla co s nimi udělám. Budou to křupavé a skořicí vonící  lívance se smetanou.  Fantazii se meze nekladou, takže pokud zrovna doma nemáte borůvky, můžete vyzkoušet jiné ovoce, jako například...
19.08.2015 13:22
Léto mám spojené s omamnou vůní rajčat. Ty tam jsou vybledlé chudinky bez chuti, právě teď nastává čas úžasných, voňavých, sladkých rajčátek. Nejlépe pokud seženete ta domácí, těm se nic nevyrovná. V tomhle období bych mohla rajčata snídat, obědvat i večeřet :) A když už náhodou nevím co s nimi,...
18.08.2015 21:05
          Konečně se ochladilo a mně se vrátila chuť k vaření. Venku lije jako z konve a tak jsem se rozhodla uvařit něco hutného, sytého, co zahřeje tělo i duši. Volba padla na kuře na víně... Kombinace vína, čerstvých žampionů a bylinek funguje spolehlivě. S tímhle...
16.08.2015 19:41
Tento recept je malou obměnou na kuřecí quesadillu. Pokud nemáte zrovna venku rozpálený gril, stejně dobře vám poslouží grilovací pánev, nebo rozpálená trouba. Výhodou tohoto jídla kromě jeho jednoduchosti je, že si do něj můžete přidat vše, co máte rádi. Můžete do nekonečna zkoušet nové chutě a...
16.08.2015 19:35
Dát si v Praze dobrou kávu, může být někdy nadlidský úkol, naštěstí ne pokud se nacházíte poblíž Masarykova nádraží. V ulici Na Florenci můžete zavítat do úžasného Ema espresso baru.      Kromě klasické přípravy kávy si zde můžete vychutnat i kávu překapávanou nebo připravenou...
16.08.2015 19:17
Pokud jste ještě před pár lety chtěli ochutnat autentickou asijskou, potažmo vietnamskou kuchyni, museli jste zamířit buď k malému stánku v Holešovické tržnici, nebo přímo do Mekky vietnamské kuchyně – do Sapy. Naštěstí i k nám dorazil boom vietnamských bister. Zdá se, že sami Vietnamci pochopili,...
Záznamy: 41 - 50 ze 71
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>