Archiv článků

06.10.2015 14:34
Inspirací pro tento recept mi byla  nová kuchařka časopisu Gurmet, kde se netradiční úprava lososu objevila. Recept není nikterak náročný a přesto je výsledek působivý a překvapivě chutný. Asi vždy budu dávat přednost hovězímu wellingtonu, ale verze s lososem určitě stojí za vyzkoušení. Pro...
03.10.2015 20:10
  Už to bude rok, co byl u Žikovského tunelu v Karlíně otevřen stylový „Hostinec u tunelu.“ Bohužel až nyní mě sem zavál ani ne tak vítr, jako chuť na něco dobrého, českého a poctivého. Tolik jsem si přála, abych nebyla zklamaná a hostinec alespoň částečně naplnil má očekávání. Nestalo se tak....
28.09.2015 22:03
  "Ráda vařím s vínem a občas ho přidám i do jídla" :) Svým oblíbeným citátem jsem se rozhodla řídit i v předvečer svátku Svatého Václava. Právě v tento den jsem se rozhodla dát si první rande s jinak oblíbeným hlodavcem - králíkem, tentokrát ovšem na pekáči.  Poučena radami a pročtenými...
21.09.2015 22:38
Neznám moc lepších věcí než dobře udělaný hovězí steak. Spousta lidí se jeho přípravy doma bojí , to je ale naprosto zbytečné. Základem úspěchu je vyzrálé, uleželé maso, nejlépe z mladého býka, které zrálo alespoň 21 dní. Díky zrání se maso zbaví posmrtné ztuhlosti, zkřehne a po uvaření je krásně...
17.09.2015 20:18
Co vás napadne když se řekne květák? Většinu asi klasický smažený, obalovaný s bramborami a tatarkou. Ale co takhle vyzkoušet květákové placičky? Ty, které připravuji já jsou nesmažené, obohacené o mozzarellu a skvělý jogurtový dip. Pokud ještě navíc vyměníte hladkou mouku za kukuřičnou, rázem...
15.09.2015 16:27
    Ač to tak zatím příliš nevypadá, podzim se neodvratně blíží. Těším se, protože je to mé nejoblíbenější roční období. Na jednu stranu teplé, slunečné dny, zabarvující se stromy a padající listí. Oproti tomu krátší dny, šero a deštivo. Právě když nastane ono zmíněné deštivé období,...
12.09.2015 18:49
  Grilovaná či pečená kuřecí křidýlka se stala velmi oblíbeným jídlem jak doma,  tak i v restauracích. Za jejich popularitou stojí, kromě nízké ceny, hlavně chuťově vyladěná marináda, šťavnaté masíčko a křupavá kůrčička na povrchu. Další výhodou je, že jejich pomalé obírání vás uchrání...
07.09.2015 13:53
Po úmorných vedrech nastal čas ochlazení.. Venku je šero, chladno a prší.. Právě tohle počasí je jako stvořené k tomu uvařit si pořádné, syté jídlo co vás i vaše blízké zahřeje na těle i na duši. Kombinace medu a kachního masa nikdy nezklame a karamelizované zelí vás zcela jistě dostane. Dopřejte...
06.09.2015 13:22
  Ještě než jsem se v sobotu vydala na jednu z nejlepších letošních akcí pro milovníky dobrého jídla – Food parade, dala jsem si zahřívací kolo v podobě pátečního Gurmet festivalu vůně Asie. Na malém prostoru před obchodním centrem Arkády na Pankráci, se odehrála zdařilá prezentace vietnamské,...
30.08.2015 16:19
  Vepřová panenka je nejkvalitnější kousek jaký můžete z pašíka dostat. Ačkoliv je její příprava rychlá a jednoduchá, dá se zkazit tím nejjednodušším způsobem - přepeče se. Správně upravená panenka musí být uvnitř růžová a šťavnatá. Delší příprava vede k jejímu vysušení a takové maso už...
Záznamy: 31 - 40 ze 71
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>