Archiv článků
15.11.2015 20:53
Tuto vyhlášenou restauraci ve starobylém městečku Žebrák, jsme navštívili jednoho sobotního odpoledne, když nás zastihl hlad právě na cestě z Plzně do Prahy. Na žádný z fastfoodů, lemující dálnici D5, jsme chuť neměli a tak jsem si vzpomněla na vyhlášenou restauraci Genius loci, jež se pravidelně...
08.11.2015 13:55
Svátek Svatého Martina se nazadržitelně blíží a s ním i typické pochutiny ve formě pečené husičky a mladého vína.
Pokud se i vy chystáte držet tradic pečené husy ,zkuste tentokrát bramborové knedlíky nahradit lokšemi , nebudete litovat !
Jelikož u nás jsme doma jen dva a celá husa je pro nás...
07.11.2015 21:44
Miluju jídla z jednoho hrnce a to především proto, že nemusím mýt tolik nádobí (což ve chvíli kdy nemáte myčku je neskutečná výhoda) :) Kuřátko je lehké, rýže se zeleninou taky, takže super lehká večeře může na stůl!
Pro 2 osoby
4 -5 kuřecích paliček nebo 2 stehna
2 menší papriky
2...
06.11.2015 19:53
Při tradičním pátečním nákupu jsem narazila na krásné, čerstvé mušle - slávky. Nejraději je mám právě ve spojení s bílým vínem, šalotkou a voňavou petrželkou. Pokrm je to rychlý, prostý a dokonalý...
Co při přípravě mušlí musíte bezpodmínečně vědět je, jak poznat jejich čerstvost, respektive...
01.11.2015 16:48
Ossobuco je italská specialita, konkrétně z Milána a připravuje se z telecí kližky, přeseknuté přes morkovou kost. Je možné použít také kližku hovězí, ale maso se bude připravovat mnohem déle a ani tak není jisté, že bude měkké a bude se rozpadat stejně jako telecí. Právě takový kousek s...
28.10.2015 17:13
Jedna z věcí, které k podzimu neodmyslitelně patří, je vůně jablek a skořice. Zpříjemněte si pošmourné odpoledne šálkem dobré kávy nebo čaje, v doprovodu ještě teplých, vláčných muffinů...
Na přípravu cca 24 ks:
250 g másla
250 g cukru krupice
4 vejce
350 g hladké mouky
2 a půl lžičky prášku do...
25.10.2015 17:34
Ačkoliv to mnozí z vás možná ani netuší, právě na dnešek připadá mezinárodní den těstovin - jedné z nejoblíbenějších potravin na této planetě. Italská pasta je v podstatě takový malý zázrak. K její přípravě vám postačí jen několik kvalitních surovin, pár minut času a přesto, nebo možná...
17.10.2015 20:16
Spolu s nadcházejícím chladným podzimem přichází čas hustých, krémových polévek. Fantazii se meze nekladou, a tak kromě brokolice můžete použít třeba listový špenát, nebo květák. Stejně tak se dá zastřené, neboli ztracené vejce nahradit uzeným lososem ,křupavými krutony nebo nočkem zakysané...
13.10.2015 18:06
Kdo mě zná ví, že na sladké moc nejsem. Tuhle buchtu ale miluju od dětství, navícnení nijak náročná, ale za to chutná fantasticky. Díky nastrouhaným jablkům zůstane krásně vláčná a nehrozí, že se z ní během pečení stane "dusivka", která vázne v krku. Kakaová poleva navrch už jen dílo dokoná...
11.10.2015 18:07
Na víkendové nákupy se těším celý týden. Ve volných chvílích přemýšlím, listuji kuchařkami a brouzdám internetem, abych našla ten správný recept na nedělní oběd. Jako naschvál se mi tento týden nedařilo najít nic, co by bylo hodno svátečního oběda. V takových chvílích plna naděje vjedu s...
Záznamy: 21 - 30 ze 71