Archiv článků

11.02.2016 18:26
Momentální chuť, momentální nápad = famozní večeře. Prvotní inspirací mi byl trošku nezvyklý květák romanesco, který zavítal ke mě domů. Zbytek už byla jen čirá fantazie :) Rybka pro 2 osoby: 350 g lososa nebo pstruha lososovitého 3 lžíce sojové omáčky 3 lžíce rajčatové passaty nebo kvalitního...
31.01.2016 19:37
Receptů na bábovku je spousta. Určitě nikdo nemá rád suchou "dusivku", která se začne drobit hned jak ji zakrojíte. Právě  šlehačka je to ,co udělá z této bábovky úžasně vláčnou a nadýchanou dobrotu k nedělní kávičce. Delší dobu u vás na stole asi nevydrží :)   Na 1 bábovku: 4 vejce 1...
27.01.2016 23:11
Asijská kuchyně je spolu s italskou mou nejoblíbenější. Nejlepší recept na kuřecí kung pao jsem skládala dlouho, než jsem si našla ten, který mi chutná nejvíc. A to je on... mého srdce šampion :) Bez mučení se přiznávám, že tento pokrm připravuji ze směsi mražené zeleniny určené přímo na asijská...
27.01.2016 22:45
Jedná se o malinko zdravější variantu receptu na zapečené těstoviny s kuřecím masem, sýrem a brokolicí. Stačí nahradit restované maso vařeným v páře, tučnou smetanu zakysanou a sáhnout po trošce parmazánu místo hromady laciného sýra. a zdravá večeře je na světě. Aneb troška zdravé stravy jednou za...
18.01.2016 13:32
Recept vcelku jednoduchý , který zvládnete i po náročném dni. Nezabere moc času, ale rodina si ho určitě oblíbí. Zatímco se masové kuličky opékají v troubě, stačí uvařit těstoviny i rajčatovou omáčku. Vše pak stačí promíchat , posypat dobrým sýrem a zázrak je na světě :) Čerstvé těstoviny dnes...
18.01.2016 10:51
youtube.com Rok se s rokem sešel a opět nastal čas luxusního hodování. Tak jsem jsem si pro sebe pojmenovala již několik let úspěšně fungující Grand Restaurant Festival Pavla Mauera. Pro ty, kteří netuší o jakou akci se jedná , cituji přímo zakladatele festivalu: "Původní myšlenka festivalu byla...
14.01.2016 11:39
www.snyt-vysocany.cz Sympatická , stylová hospůdka ve Vysočanech láká především na bohatou nabídku čepovaných piv. V době naší návštěvy jsme mohli vybírat ze šesti druhů, včetně pšeničného, nealka a speciálu IPA (Indian Pale Ale).  Dobře vychlazené pivko si můžete dopřát buď jako klasický...
17.12.2015 20:25
Chuť na pořádný, poctivý burger mě znovu zavála do již osvědčené hospůdky v Karlíně. Peter´s burger pub tu už funguje nějaký ten pátek a zažil lepší i horší chvilky. K těm méně šťastným momentům bezesporu patřilo rozhodnutí zapojit se do hromadného systému rozvozu jídel. Burgery je nutné vychutnat...
06.12.2015 16:43
Ač tomu počasí příliš neodpovídá, Vánoce se neodvratně blíží. Právě teď je nejlepší čas upéct si voňavé perníčky, které budou mít ještě dostatek času krásně změknout a zvláčnět. Samotné zdobení už je jen třešničkou na dortu, kromě klasické bílkové polevy můžete sáhnout i po dalších zdobících...
21.11.2015 14:34
Není třeba si něco nalhávat, v tomle receptu nic dietního nenajdete, právě naopak .Vláčné kynuté těsto ochucené pořádnou porcí másla, cukru a skořice, je ještě korunováno sladkou omáčkou, kterou se rozhodně nesmí šetřit. Pokud vás tlačí čas, nebo se na kynuté těsto necítíte, můžete sáhnout po tom...
Záznamy: 11 - 20 ze 71
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>