Archiv článků
04.06.2016 15:38
Jednoduché letní jídlo, které nezatíží vaše žaludky, ale příjemně je nasytí :) Rajčatové pesto můžete koupit už skoro v každém supermarketu, nebo si ho vyrobit doma sami, návod najdete na konci receptu.
Pro 2 osoby:
300 g filetu z tresky
160 g špaget
cca 4 lžíce rajčatového pesta
hrst...
29.03.2016 21:23
Ve slunečných dnech, které jsou neklamnou předzvěstí jara, ráda v kuchyni sáhnu po něčem zeleném - třeba oblíbených bylinkách nebo špenátu. Na sklizeň z vlastní bylinkové zahrádky je sice ještě brzy, ale sušené bylinky vám udělají stejně dobrou službu jako ty čerstvé. Použijeme je nejen na...
15.03.2016 20:55
Jelikož kachní prsa jsou celkem tučná je zeleninová ratatouille dobrou, odlehčenou přílohou. Důležité je, aby se dokřupava opekla kůže, vypekl tuk a zároveň maso zůstalo uvnitř růžové a šťavnaté. Stejně jako u hovězího steaku, jejíž chuti se kachní prsa podobají, je nutné nechat maso chviličku v...
13.03.2016 19:55
Miluju tu vůni, když se vám po bytě rozvoní základ hovězího na víně. Ať už jde o hovězí na kořenové zelenině, nebo třeba klasické boeuf bourguignon je to nádhera. Pokud existuje vůně domova, pro mě je to právě tahle - dozlatova orestovaná zelenina, dobré víno a tymián... Jakkoliv je...
06.03.2016 14:36
Svěží, lehký recept, který oceníte při nedostatku času - je totiž za půlhodiny na stole. Jogurt dodá rybě jemnost a šťavnatost, dijonská hořčice zase potřebný říz. Jako přílohu můžete servírovat pečené brambory, zeleninový salát nebo třeba jen opečený toast.
Pro 4 osoby:
600 g...
28.02.2016 16:54
Nesmrtelná klasika, která se nikdy neomrzí. Tentokrát s domácím karlovarským knedlíkem, který je snadnější a dle mého i mnohem chutnější než klasický kynutý. I na talíři vypadá díky petrželce mnohem veseleji :)
Na cca 4 porce:
500 g vepřové plece
150-200 g kysaného...
21.02.2016 19:18
hotelnautilus.cz
O restauraci Goldie se šíří zvěsti až do Prahy. Na umění šéfkuchaře Martina Svátka jsem si už dlouho brousila zuby. A abychom si vychutnali kompletní zážitek objednala jsem rovnou gurmánský balíček zahrnující šestichodové degustační menu i ubytovaní v hotelu Nautilus, jehož je...
16.02.2016 19:52
Nikdy jsem nebyla salátový typ, když ho jím, připadám si jako králík. Ovšem kvůli jeho spojení s vyzrálým hovězím jsem ochotná jednou za čas udělat vyjímku :)
Pro 2-3 osoby:
150 g vyzrálého hovězího steaku (např.rumpsteak, flanksteak)
150-200 g mixu italských (nebo jiných oblíbených) salátů
2...
16.02.2016 19:28
Uznávám, jde spíše o typicky letní jídlo a to počasí venku v posledních dnech nic nepřípomíná. Právě proto je dobré si občas trochu toho tepla přinést domů a co připomíná léto víc než miska voňavých, slaďoučkých jahod? Do palačinek tradičně přidávám trochu perlivé vody, která jim dodá...
13.02.2016 18:58
Ať už Valentýna slavíte či nikoliv, dobrého jídla není nikdy dost a troška té romantiky také nikdy neškodí :)
Podávané menu:
Marinované krevetky
Flank steak s pepřovou omáčkou a čerstvými těstovinami
Pošírovaná hruška s tvarohem
Na předkrm :
150 g předvařených, očištěných krevet
šťávu z jedné...
Záznamy: 1 - 10 ze 71