Zelené kari express
Znáte to, přijdete domů, za sebou náročný den a najednou dostanete chuť na něco pikantního, vydatného, co má říz... ale nechce se vám u přípravy večeře trávit déle než dvacet minut. Právě nastal čas na rychlé zelené kari. Klasické zelené kari je samozřejmě mnohem náročnější na čas i suroviny, tahle express verze snad ale také nikoho neurazí :)
Pro dvě osoby budete potřebovat:
250 g velkých loupaných krevet (klidně mražených, jen je nechte chvíli povolit) bez střívka!
nebo
200 g kuřecích prsou
2 lžíce oleje, arašídového nebo rostlinného
1 lžíce zelené kari pasty
150- 200 ml kokosového mléka
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička třtinového cukru
šťáva z 1/2 limetky
2 kafrové lístky (lze vynechat)
uvařená jasmínová rýže k podávání
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu,krátce restujeme a necháme ji rozvonět. Poté přidáme krevety( nebo kuřecí maso), promícháme, aby se v kari pastě obalily. Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a cca 5 minut povaříme. Přidáme kafrové lístky a cukr. Podle potřeby můžeme ještě dochutit rybí omáčkou. Odstavíme z plotny a zakápneme limetkovou šťávou. Podáváme s jasmínovou rýží.