Zelené kari express

26.07.2015 21:53

 

 

 

Znáte to, přijdete domů, za sebou  náročný den a najednou dostanete chuť na něco pikantního, vydatného, co má říz... ale nechce se vám u přípravy večeře trávit déle než dvacet minut. Právě  nastal čas na rychlé zelené kari. Klasické zelené kari je samozřejmě mnohem náročnější na čas i suroviny, tahle express verze snad ale také  nikoho neurazí :)

Pro dvě osoby budete potřebovat:

250 g velkých loupaných krevet (klidně mražených, jen je nechte chvíli povolit) bez střívka!

nebo

200 g kuřecích prsou

2 lžíce oleje, arašídového nebo rostlinného

1 lžíce zelené kari pasty

150- 200 ml kokosového mléka

1 lžíce rybí omáčky

1 lžička třtinového cukru

šťáva z 1/2 limetky

2 kafrové lístky (lze vynechat)

uvařená jasmínová rýže k podávání

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu,krátce restujeme a necháme ji rozvonět. Poté přidáme krevety( nebo kuřecí maso), promícháme, aby se v kari pastě obalily. Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a cca 5 minut povaříme. Přidáme kafrové lístky a cukr. Podle potřeby můžeme ještě dochutit rybí omáčkou. Odstavíme z plotny a zakápneme limetkovou šťávou. Podáváme s jasmínovou rýží.