Spaghetti s ricottou a sušenou šunkou
Časově nenáročné jído, která se dá snadno doplnit nebo obměnit podle toho, co máte zrovna doma. Ideální lehká letní večeře.
Na dvě porce budete potřebovat:
200 g špaget
3 - 4 plátky schwarzwaldské nebo parmské šunky
250 g ricotty
2 lžičky citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky parmazánu - najemno nastrouhaného
několik snítek tymiánu
1 lžička sušeného oregána
sůl, pepř
Špagety dáme vařit do osolené vody. Dodržujeme doporučenou dobu vaření na obale, abychom je měli tzv. al dente, tedy na zkus.
Mezitím si vezmeme větší mísu, do které vyklopíme riccotu. Přidáme olivový olej, koření, citronovou šťávu a parmazán. Vše důkladně promícháme a celou směs osolíme a opepříme. Šunku si nakrájíme na menší proužky.
Když jsou těstoviny uvařené, slijeme je a hned přidáme k ricottové směsi. Dobře promícháme, aby se špagety směsí úplně obalily.
Na talíř nandáme špagety a ozdobíme sušenou šunkou a tymiánem.
Hotovo :)