Skořicové lívance s borůvkami
Už v okamžiku, kdy jsem byla podarována úžasnými nakládanými borůvkami, jsem přesně věděla co s nimi udělám. Budou to křupavé a skořicí vonící lívance se smetanou.
Fantazii se meze nekladou, takže pokud zrovna doma nemáte borůvky, můžete vyzkoušet jiné ovoce, jako například jahody, maliny nebo nektarinky. Další možností je dopřát si lívance jen tak s džemem, medem nebo javorovým sirupem.
Na cca 15 malých lívanečků:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce oleje
1 prášek do pečiva
skořicový cukr na obalení
borůvky, zakysaná smetana k podávání
Vejce rozklepněte do mísy, přidejte cukr a společně promíchejte.
Postupně přidejte mouku, mléko, olej a prášek do pečiva. Vymíchejte v hladké těsto. Těsto by mělo po vařečce pomalu stékat, pokud vám přijde příliš tuhé, přilijte ještě trochu mléka.
Rozpalte pánev. Po chvilce trochu stáhněte plamen a lívance smažte na oleji nebo na másle několik minut z každé strany - do zlatova.
Ještě horké je obalte ve skořicovém cukru. Podávejte s ovocem a smetanou.