Květákové placičky

17.09.2015 20:18

Co vás napadne když se řekne květák? Většinu asi klasický smažený, obalovaný s bramborami a tatarkou. Ale co takhle vyzkoušet květákové placičky? Ty, které připravuji já jsou nesmažené, obohacené o mozzarellu a skvělý jogurtový dip. Pokud ještě navíc vyměníte hladkou mouku za kukuřičnou, rázem máte dobré, bezlepkové jídlo. Takže rozpálit troubu a jde se na to :)

 

Na cca 15 placiček:

1 menší květák 

2 vejce

1 mozzarella

70 g polohrubé mouky

sůl, pepř

Na dip smíchejte dohromady: 

1 bílý jogurt,  2 lžíce majonézy,  pár kapek citronové šťávy,  2 lžičky medu,  sůl,   pepř, oblíbená bylinka 

 

Troubu předehřejte na 180 ° C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Květák v robotu nasekejte nadrobno. K němu přidejte vejce, mozzarellu nakrájenou na drobné kostičky a mouku. Vše promíchejte a směs osolte a opepřete. 

Z těsta tvarujte menší placičky, které pokládejte na plech s pečícím papírem.

Pečte cca 30 minut dozlatova.  

Podávejte s jogurtovým dipem.