Květákové placičky
Co vás napadne když se řekne květák? Většinu asi klasický smažený, obalovaný s bramborami a tatarkou. Ale co takhle vyzkoušet květákové placičky? Ty, které připravuji já jsou nesmažené, obohacené o mozzarellu a skvělý jogurtový dip. Pokud ještě navíc vyměníte hladkou mouku za kukuřičnou, rázem máte dobré, bezlepkové jídlo. Takže rozpálit troubu a jde se na to :)
Na cca 15 placiček:
1 menší květák
2 vejce
1 mozzarella
70 g polohrubé mouky
sůl, pepř
Na dip smíchejte dohromady:
1 bílý jogurt, 2 lžíce majonézy, pár kapek citronové šťávy, 2 lžičky medu, sůl, pepř, oblíbená bylinka
Troubu předehřejte na 180 ° C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem.
Květák v robotu nasekejte nadrobno. K němu přidejte vejce, mozzarellu nakrájenou na drobné kostičky a mouku. Vše promíchejte a směs osolte a opepřete.
Z těsta tvarujte menší placičky, které pokládejte na plech s pečícím papírem.
Pečte cca 30 minut dozlatova.
Podávejte s jogurtovým dipem.