Kuře ze zeleninovou rýží z jednoho hrnce

07.11.2015 21:44

 

Miluju jídla z jednoho hrnce a to především proto, že nemusím mýt tolik nádobí (což ve chvíli kdy nemáte myčku je neskutečná výhoda) :) Kuřátko je lehké, rýže se zeleninou taky, takže super lehká večeře může na stůl!

 

Pro 2 osoby

4 -5 kuřecích paliček nebo 2 stehna

2 menší papriky

2 rajčata

1 cibule

2 stroužky česneku

300 ml vývaru nebo vody

4 hrsti rýže

sůl

Marináda na kuře: smíchejte 2 lžíce citronové šťávy, 2-3 lžíce medu, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice (lze vynechat)

 

Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si zeleninu:

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, papriku a rajčata na menší kostičky.

Vše dejte do hrnce, nebo hlubší pánve, kterou můžete dát do trouby. Zeleninu lehce osolte a promíchejte.

Kuřecí paličky ze všech stran dobře osolte, potřete připravenou marinádou a položte na zeleninu.

Přiklopte a dejte péct na 30 minut.

Poté kuře vyndejte z hrnce a k zelenině přisypte rýži.Zalijte vše vývarem tak, aby rýže byla ponořená a vraťte zpátky kuře.

Přiklopte a pečte dalších 30 minut.

Sundejte pokličku, v troubě zvyšte teplotu na 230°C a pokud vám zbyla nějaká marináda, ještě kuře pomažte.

Při zvýšené teplotě pečte odkryté ještě cca 10 minut, aby se udělala křupavá kůžička.

Rýže by po upečení  měla být měkká,to zajistí dostatek tekutiny v hrnci. Někdy je nutné během pečení trochu přilít.

Dobrou chuť :)