Jogurtový koláč s jahodami
26.07.2015 18:30
Sezona jahod je v plném proudu a tak vám přináším jednoduchý recept na jahodový koláč. Díky jogurtu je krásně vláčný a mizí rychlostí blesku :)
Na koláč budete potřebovat:
250 ml bílého jogurtu
1 vejce
1 prášek do pečiva
2 kelímky polohrubé mouky (kelímek od jogurtu)
půl kelímku cukru
300 g jahod
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte všechny suroviny kromě jahod, vznikne hladké těsto. Pokud máte pocit, že je příliš husté, můžete jej naředit trochou mléka. Formu na koláč vyložte pečícím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do formy a poklaďte omytými a nakrájenými jahodami. Pečte 30 minut, zda je koláč již upečený vyzkoušejte špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo.