Jablko- skořicové muffiny

Jedna z věcí, které k podzimu neodmyslitelně patří, je vůně jablek a skořice. Zpříjemněte si pošmourné odpoledne šálkem dobré kávy nebo čaje, v doprovodu ještě teplých, vláčných muffinů...
Na přípravu cca 24 ks:
250 g másla
250 g cukru krupice
4 vejce
350 g hladké mouky
2 a půl lžičky prášku do pečiva
250 ml mléka
1 lžíce mleté skořice
Na dušená jablka: 40 g másla, 3 jablka, 75 g cukru
Nejprve si připravte dušená jablka:
máslo s cukrem zahřejte na plotně, přidejte na drobné kostičky nakrájená jablka a 8-10 minut poduste. Poté odložte do misky.
Troubu předehřejte na 160 °C a připravte si těsto:
Změklé máslo smíchejte s cukrem, poté přidejte vejce a vyšlehejte.
Ke směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a zpracujte. Poté přilijte mléko a vše spojte v hladké těsto.
Na závěr přimíchejte podušená jablka.
Připraveným těstem plňte košíčky, nebo formu na muffiny. Košíček by měl být naplněn do 2/3.
Pečte 15-20 minut.
Dobrou chuť :)