Jablko- skořicové muffiny

28.10.2015 17:13

Jedna z věcí, které k podzimu neodmyslitelně patří, je vůně jablek a skořice. Zpříjemněte si pošmourné odpoledne šálkem dobré kávy nebo čaje, v doprovodu ještě teplých, vláčných muffinů...

Na přípravu cca 24 ks:

250 g másla

250 g cukru krupice

4 vejce

350 g hladké mouky

2 a půl lžičky prášku do pečiva

250 ml mléka

1 lžíce mleté skořice

Na dušená jablka: 40 g másla, 3 jablka, 75 g cukru

 

Nejprve si připravte dušená jablka:

máslo s cukrem zahřejte na plotně, přidejte na drobné kostičky nakrájená jablka a 8-10 minut poduste. Poté odložte do misky.

Troubu předehřejte na 160 °C a připravte si těsto:

Změklé máslo smíchejte s cukrem, poté přidejte vejce a vyšlehejte.

Ke směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a zpracujte. Poté přilijte mléko a vše spojte v hladké těsto.

Na závěr přimíchejte podušená jablka.

Připraveným těstem plňte košíčky, nebo formu na muffiny. Košíček by měl být naplněn do 2/3. 

Pečte 15-20 minut.

Dobrou chuť :)