Ema espresso bar

16.08.2015 19:35

Dát si v Praze dobrou kávu, může být někdy nadlidský úkol, naštěstí ne pokud se nacházíte poblíž Masarykova nádraží. V ulici Na Florenci můžete zavítat do úžasného Ema espresso baru. 

 

 

Kromě klasické přípravy kávy si zde můžete vychutnat i kávu překapávanou nebo připravenou metodou aeropressu, tedy filtrovanou pomocí vzduchu přes papírový filtr. Pokud vám některý ze způsobu přípravy kávy učaruje, můžete si zde nakoupit vše, co budete k její přípravě doma potřebovat.

 

Kromě již zmíněné klasické kávy, můžete ochutnat letní kávové speciality, domácí limonády, buchty a koláče, vše v příjemné uvolněné atmosféře. Skvělým nápadem jsou velké džbány s vodou připravené na stolech. Přestože servírování vody ke kávě by mělo být samozřejmostí, vídám to spíše sporadicky, takže tady rozhodně palec nahoru a nejen za vodu.

 

Káva připravená pomocí aeropressu byla úžasná, hrála chutěmi. Barista si s její přípravou dal hodně záležet, koneckonců ho při tom můžete nerušeně sledovat. A věřte mi, je to znát. K tomu jako sladký doplněk buchta, ve které bylo víc povidel než těsta, co dodat? Pohlazení pro chuťové buňky.

 

Abych je ještě více rozmazlila dopřála jsem si neobvyklou letní specialitu – Ledové espresso s mléčnou pěnou, slaným karamelem a růžovou solí. Delikatesa, ve které se chutě krásně doplňují, přestože spojení je to netypické. Seberte odvahu a ochutnejte, nebudete litovat. Stejně jako samotné návštěvy baru, v útulném prostředí si vychutnáte výbornou kávu, kterou vám zde připraví s láskou a úsměvem na tváři.  A to už za to stojí, ne? :)