Bún chả - marinovaný bůček

26.07.2015 21:18

 

 

 

Jedná se o z tradiční vietnamský pokrm. Příprava není náročná a recept můžete využít i při letním grilování. Dobře namarinované kousky bůčku budou mít vždy úspěch. Jako přílohu lze podávat rýžové nudle.

Pro 2-3 osoby budete potřebovat:

Na marinádu:

500 g bůčku bez kůže nebo krkovice

1 lžíce ústřicové omáčky

1 lžíce oleje, nejlépe arašídového

1 lžíce medu

1 cibule na drobno

1 chilli paprička nadrobno

1 lžíce rybí omáčky

1/2 lžičky pepře

1/2 lžičky cukru

2 lžičky soli

Na salát z rýžových nudlí: 200 g rýžových nudlí, několik listů salátu dle chuti, 1 lžíci cukru, 1 lžíci rýžového octa, 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce vody, asijské bylinky( např. koriandr, thajská bazalka, citronová tráva) a sojové klíčky (lze vynechat)

 

Všechny ingredience na marinádu smícháme, bůček nakrajíme na tenké plátky, které ponoříme do marinády a necháme alespoň hodinu marinovat v lednici. Mezitím si můžeme připravit salát z rýžových nudlí. Nudle připravíme dle návodu na obalu, zcedíme, propláchneme vodou. Salát nakrájíme na nudličky a přidáme k nudlím. V mise smícháme všechny zbylé suroviny na zálivku a promícháme  s nudlemi.

Po hodině marinování v lednici vyndáme bůček a grilujeme jej do zlatova z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Podávejte na salátu z rýžových nudlí. Dobrou chuť.